Треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес доста изненадващо остава в отбора, след като Флорентино Перес публично му гласува доверие на специална пресконференция, която бе свикана тази вечер.

Специалистът в последно време е подложен на унищожителни критики, които се засилиха най-вече след кошмарната домакинска загуба от Барселона с 0:4. 

Загубата отприщи вълна от недоволство сред феновете, които поискаха главата на Бенитес и оставката на Перес. Първоначално се заговори, че Рафа е пътник, но по-късно стана ясно, че ситуацията е различна и това бе потвърдено и от боса. 

„След анализиране на ситуацията мога да кажа, че Бенитес се ползва с цялата подкрепа и доверие на ръководството. Той беше избран от нас заради своя професионализъм, кариера, опит и способност да извлече най-доброто от този отбор. Трябва да го оставим да работи и успехите ще дойдат“ заяви Флорентино. 

„Разбирам гнева на нашите запалянковци след случилото се в събота, но искам да ги призова за подкрепа към играчите. Изиграхме наистина много лош, но причината за това не бе отношението на футболистите. Бенитес има нужда от време и ще оправи проблемите“ добави той. 

„От януари изпитваме проблеми в отбора, но тези проблеми не се решават от днес за утре. Дали има кампания срещу мен? Аз винаги вярвам на тези, които са тук и всеки треньор е имал свобода да работи“ каза още Перес, който обяви, че има желание за дестабилизация на клуба.

„Не сме обсъждали предсрочни избори. Решихме да подкрепим треньора и през януари отново ще анализираме положението. Има хора, които лъжат и искат да създават напрежение около клуба. Аз не се притеснявам от критики, но не ми харесват опити за дестабилизация на клуба и едни сериозни медии няма да допуснат подобни неща“ изтъкна още Перес.