Високопоставени представители на Реал Мадрид са убедени, че могат да вземат една от големите звезди на Барселона – Неймар, без проблеми. С тази новина гръмна авторитетното испанско издание El Mundo Deportivo.

Според информациите, "кралският клуб" ще плати освобождаващата клауза на бразилския национал, която е 190 милиона евро. "Това е толкова лесно. Единствено сумата трябва да бъде депозирана в банка", каза източник пред изданието. С привличането на Неймар, Флорентино Перес цели да разбие и вълшебната тройка на Барселона в атака, която е съставена още от Лео Меси и Луис Суарес.

Трансферната бомба обаче може да срещне голям проблем. На "Бернабеу" не искат да имат нищо общо с бащата на бразилеца, който е и негов агент. Именно Неймар-старши стои зад преминаването на сина си на "Ноу Камп", което е разследвано за данъчна измама за милиони.

Нападателят пък е много близък с баща си, който се явява и негов духовен водач, пише още El Mundo Deportivo. Преди всеки мач на каталунците, Неймар-старши не пропуска да отправи молитви към Господ с капитана на Бразилия.

Преди няколко дни друго от водещите издания в Испания – Marcaсъщо съобщи, че Флорентино Перес е готов да плати освобождаващата клауза на Неймар и да му дава космическата заплата от 35 млн. евро на сезон, плюс още 30 млн. под формата на бонуси.

Стрелецът има договор с каталунците до 2018 година и в момента двете страни преговарят за преподписването му. В последно време обаче разговорите зациклиха и се предполага, че причината за това са финансови разминавания.

В Испания съобщават още, че Барса не иска да увеличава много възнаграждението на нападателя, защото в такъв случай ще трябва да стори същото с Лео Меси и Луис Суарес, което може да доведе клуба до колапс.

Преди няколко дни пък радио Onda Cero предаде, че по време на церемонията за Златната топка Неймар е провел предварителни разговори с Реал, а Роберто Карлош допълнително засили спекулациите, заявявайки, че един ден вижда нападателя в Мадрид.