Бившият нападател на Реал Мадрид Кака призова феновете на тима да показват повече уважение към звездата на тима Кристиано Роналдо.

Португалецът беше освиркан от привържениците по-рано този месец при победата на Реал със 7:1 над Селта. 

Роналдо стана голмайстор номер 1 в историята на Реал през този сезон, а от началото на кампанията има 41 гола във всички турнири. Нападателят обаче продължава да търпи капризите на привържениците.

"Кристиано е страхотен играч и аз не говоря само за качествата му, но и за това, което направил за Реал Мадрид", каза бразилският национал пред испанското радио Кадена Копе.

Кака в момента е футболист на американския тим Орландо Сити.

"Бих искал да видя феновете да показват повече уважение към Кристиано за всичко, което е направил за този клуб. Не е правилно да го освиркват", добави Кака.

31-годишният Роналдо вкара четири гола срещу Селта и е голмайстор номер 1 за сезона в испанското първенство с 28 попадения. Той има с две повече от Луис Суарес от Барселона.

Португалецът излезе начело във вечната ранглиста на голмайсторите на Реал през октомври миналата година. Роналдо има 324 гола с 310 мача, изпреварвайки предишния рекордьор Раул, който е отбелязал 323 гола в 741 мача за мадридския клуб.

"Единственото, което искам да видя е малко повече признателност към направеното от Роналдо, което е много", каза още 33-годишният Кака.