Реал Мадрид успя шокиращо да обърне Барселона с 2:1 на "Ноу Камп" в "Ел Класико. Мегадербито от 31-ия кръг на Примера дивисион започна с едноминутно мълчание в памет на легендарния Йохан Кройф.

В двата състава нямаше изненади, но изненадващ бе пропускът на Луис Суарес в 10-ата минута, след като урусът не успя да вкара на празна врата и се размина с топката.

Жерард Пике даде аванс на Барса в 56-ата минута, но в 63-ата Бензема изравни след фантастична задна ножица. По всичко изглеждаше, че каталунците ще стигнат до втори гол, но Роналдо ги отказа в 85-ата минута.

По този начин Барса е лидер с актив от 76 пункта на върха, като тимът вече има 7 точки преднина пред Реал, вместо 10. "Белия балет" е 3-и с актив от 69 точки и възроди надеждите си за титлата.

Успехът за мадридчани е още по-сладък и с оглед на факта, че отборът завърши мача с човек по-малко, след като в 82-ата минута реферът изгони Серхио Рамос след втори жълт картон.

Успехът е 93-и за Реал в общата статистика, докато техният противник има с три победи по-малко.


Срещата напълно очаквано започна с минута мълчание в памет на легендата на Барса Йохан Кройф, който почина от рак на белите дробове преди броени дни.

През първите минути темпото на игра като цяло бе спокойно и нямаше голови шансове пред двете врати, но Суарес направи чудовищен пропуск.

Неймар го намери абсолютно сам и непокрит на дясната греда и трябваше само урусът да добута топката в опразнения ъгъл, но някак си той се размина с нея, което хвърли в смут феновете на "Ноу Камп" и Луис Енрике.

В 18-ата минута каталунците получиха правото да изпълнят фаул от 27 метра, а зад топката застана Меси, но ударът му мина много близо над далечната греда.

Само две минути след това домакините създадоха втория си много добър шанс от началото на мача, като Иван Ракитич отправи много хубав удар около точката на дузпата, но Навас се разтегна добре и успя да избие топката и да предотврати попадение.

В 26-ата минута Кристияно отправи удар от границата на наказателното поле, а Браво изби топката. След това тя попадна в краката на Бейл, който също пробва късмета си, но ударът на уелсеца премина над напречната греда.

Четири минути след това Роналдо имаше пред себе си шанс да опита късмета си от фаул, но топката премина над вратата.

Малко преди почивката Бензема получи топката непокрит в наказателното поле и опита удар от воле, който обаче бе доста неточен.

В крайна сметка двата тима излязоха в почивка при нулево реми.

Малко след подновяването на играта домакините получиха правото да изпълнят фаул, но ударът на Меси бе неточен.

В 51-ата минута Модрич опита удар от далечна дистанция, но Браво улови топката без проблеми.

Три минути след това Меси бе на косъм да вкара сензационен гол. Той копна топката изключително елегантно по посока далечния ъгъл на Навас, но стражът по фантастичен начин успя да избие в корнер.

В 56-ата минута каталунците стигнаха до заслужена преднина, след като Пике бе точен с глава от близка дистанция след изпълнение на корнер и матира стража на мадридчани.

Шест минути след това Бензема изравни резултата след фамозен гол със задна ножица около малкото наказателно поле, след като бе намерен с прекрасно подаване от Кроос.

В 69-ата минута Роналдо отправи удар от границата на наказателното поле, но Браво без особени проблеми улови.

В 80-ата минута реферът отмени гол на Реал Мадрид, който бе дело на Гарет Бейл. Попадението не бе зачетено заради фаул в атака на уелсеца.

Две минути след това Роналдо бе на косъм да даде аванс на мадридчани, но ударът му срещна напречната греда.

В 83-ата минута Рамос бе изгонен след втори жълт и червен картон. Бранителят фаулира в гръб Суарес, като му влезе остро в краката, и бе закономерно изгонен.

Само две минути след това "Белия балет" обърна след гол на Роналдо. Бейл намери ибериеца с прекрасно центриране на далечната греда, а след това той си спря технично топката и я изстреля в близкия ъгъл.

До края нямаше повече голове.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД 1:2
1:0 Пике 56
1:1 Бензема 63
1:2 Роналдо 85

БАРСЕЛОНА: Браво, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич (74 - Арда), Бускетс, Иниеста, Меси, Луис Суарес, Неймар

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Бейл (90 - Васкес), Бензема (78 - Хесе), Кристиано Роналдо

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6IARQt2dQO4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iwq750yJ6zY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MVOIjQ6JKlE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>