Реал Мадрид победи Барселона с 2:1 в голямото дерби на Испания, играно на "Ел Класико". За някои този успех на "белия балет" е изненадващ, предвид формата на двата отбора. За други пък главният съдия Ернандес Ернандес повлия за изхода на дербито. Ето как реагираха испанските медии ден след големия сблъсък.

MARCA: Необичайно усещане за Барса

Реал възвърна поизгубеното си уважение. Треньорът Зинедин Зидан спечели само аплодисменти. "Ел Класико" приключи внезапно: за първи път от дълго време Барселона се чувстваше не на място – емоции, с които възпитаниците на Луис Енрике не са свикнали. Няма непобедим отбор, а дистанцията вече е съкратена. Има време до края на първенството и кой знае...
EL PAIS: Лош спомен

Мачът в памет на Йохан Кройф трябваше да бъде триумф на тоталния футбол, който проповядваше холандската икона. Но "Ел Класико" стана тъжно за Барселона, както тъжните лица на зрителите, които гледаха филма в памет на легендата. Нищо не е вечно – нито победите, нито героите.


AS.COM: BBC е по-силен от MSN

Тройката Бей, Бензема, Кристиано (BBC) този път беше по-силна от звездните нападатели на Барселона Меси, Суарес, Неймар (MSN). Това превъзходство еднократно ли е, или тенденция? За да отговорим на този въпрос, има още осем кръга. Що се отнася до борбата за титлата, Реал има не само математически шансове за нея. Но във футбола има едно важно правило – никога не се отказвай.

SPORT.ES: Рамос заслужаваше четири червени картона

Това, което се случи със Серхио Рамос, е позор. Защитникът на Реал в четири епизода заслужаваше червен картон, но реферът Ернандес Ернандес три пъти го пожали. Негово отстраняване в 23-ата минута, можеше да има пагубен ефект за гостите. Тогава Барселона поиска и дузпа. 10 минути по-късно, вече с жълт картон, беше пожален за обиди, а после се опита да скъса фланелката на Суарес. Дразнещо е, когато съдията реши "Ел Класико", дори и когато взима такива решения, за да не развали мача. Това може да натежи много и ето, че се случи...

EL MUNDO DEPORTIVO: Нерви вместо тактика

Зидан изведе отбора си на терена с повишено внимание – не позволявайте ново 0:4, което неотдавна светеше на таблото на "Сантяго Бернабеу". Реал започна мача пределно концентрирано. Имаше борба за всяка топка, сериозна тактическа битка от първия съдийски сигнал. Щеше именно това да се помни от това дерби, ако реферът Ернандес Ернандес не беше решил да се превърне в "героя" на срещата.