Реал Мадрид допусна първата си загуба в Шампионската лига този сезон и тя бе доста болезнена - 0:2 в гостуването си на Волфсбург в първия четвъртфинален мач. Само дни след паметната победа над Барселона (2:1) на “Ноу Камп” тимът на Зинедин Зидан беше излъган от намиращите се в отчайваща форма “вълци” и ще трябва да направят голям мач в реванша на “Сантяго Бернабеу”, за да продължат в полуфиналите на турнира и да спасят сезона си. 

След добро начало на срещата “белите” бяха излъгани с гол от дузпа на Рикардо Родригес в 17-та минута и попадение ма Максимилиан Арнолд в 27-та. Домакините имаха още няколко положения за гол, докато пропуски пред вратата на германците направиха Кристиано Роналдо и Карим Бензема. 

Двубоят започна по вкуса на Реал и след само минута и 11 секунди игра Кристиано Роналдо вкара гол. Попадението на португалеца обаче беше отменено заради засада. В 12-та минута пък Карим Бензема излезе сам срещу Диего Беналио, но ударът му с левия крак беше избит от стража на домакините. 

Волфсбург успя да се окопити след първоначалния шок и започна да играе далеч по-смело. Така се стигна до 17-та минута, когато Каземиро спъна Андре Шюрле в наказателното си поле, а Рикардо Родригес беше безпогрешен от последвалата дузпа - 1:0 за Волфсбург. 

По този начин швейцарският национал сложи край на серията на Кейлор Навас от 738 минути без допуснат гол. Така рекордьор в турнира остава Йенс Леман с 853. 

Последваха много силни минути на “вълците” и след пропуск на Арнолд в 25-та минута, две по-късно отново той покачи на 2:0. Максимилиан Арнолд засече с лекота хубаво центриране на Енрике отдясно и направи Навас безпомощен за втори път в срещата. 

До края на първата част Реал опита да намали, но Бензема стреля встрани с глава от чиста позиция, а силен удар на Тони Кроос от границата на наказателното поле на затрудни Беналио. Бензема пък се контузи и бе заменен от Хесе. Страхотно през първото полувреме пък игра Юлиан Дракслер, който беше замесен и в двата гола на Волфсбург. 

Тимът на Зинедин Зидан опита да обърне развоя след почивката. В 49-та минута Бейл намери на добра позиция Роналдо, който обаче стреля нескопосано в аут. В тези минути немците се бранеха геройски и пробваха с бързи контраатаки да наранят отново Реал. 

Това можеше да направи Андре Шюрле в 69-та минута, когато получи хубаво подаване отляво, но стреля много силно на сантиметри над гредата. 

С нов пропуск се отчете и Роналдо в 73-та минута. Иско изведе с феноменален пас португалеца през центъра на защитата, но Беналио отново показа страхотен рефлекс. 

В 89-та минута Навас трябваше да спасява силен удар от малък ъгъл на резервата Макс Крузе, а пред отсрещната врата Реал не направи нищо запомнящо се и ще трябва да оправя бакиите си на “Бернабеу” следващата седмица. 

Волфсбург - Реал Мадрид 2:0 

1:0 Рикардо Родригес 18'

2:0 Максимилиан Арнолд 27'

Волфсбург: Беналио, Виейриня, Налдо, Данте, Родригес, Гилавоги, Густаво, Енрике (80 - Треш), Арнолд, Дракслер (90 - Шефер), Шюрле (85 - Крузе)

Реал Мадрид: Навас, Данило, Пепе, Рамос, Марсело, Модрич (64 - Иско), Каземиро, Кроос (85 - Хамес), Бейл, Роналдо, Бензема (41 - Хесе)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/oKQE7vJB5Ec" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>