Бившият легендарен нападател на Реал Мадрид, а сега ръководител в клуба Емилио Бутрагеньо, бе предпазлив сред жребия за полуфиналите на Шампионската лига, който реши испанците да срещнат Манчестър Сити. 

За мнозина това е бил най-добрия възможен съперник за Кралския клуб, а и Чики Бегиристайн обяви белите за фаворити, но Бутрагеньо изобщо не бърза да се радва. 

„И миналата година много хора твърдяха, че сме имали късмет, когато се паднахме с Ювентус, а те ни отстраниха. Всички отбори стигнали до полуфиналите на турнира са много силни и е необходимо играчите да бъдат на най-доброто си ниво“ заяви той. 

„Мисля, че силите до голяма степен са изравнени, като и двата отбора разполагат с качествени и равностойни футболисти. Сити е опасен съперник, защото за първи път стига до тази фаза и играчите ще бъдат много мотивирани. Само ако сме на високо ниво и в двата мача ще можем да стигнем финала в Милано. Не трябва да допускаме отново случилото се в Германия“ добави Бутрагеньо. 

„Чики е достатъчно интелигентен и знае много добре, че възможностите са равни. Това, че сме домакини в реванша ни носи известно предимство, но ще бъде трудно. Това е 6-ият ни пореден полуфинал, а в 3 от случаите бяхме домакини на реванша и отпаднахме, така че трябва да внимаваме“ каза още той.