Спекулациите за бъдещето на френския национал Н’голо Канте продължават и днес вестник „АС” твърди, че халфът е бил предложен на Реал Мадрид, като испанците обмислят сериозно възможността да го вземат. 

Футболистът предизвика фурор с представянето си през последния сезон за Лестър, като му помогна да спечели сензационна титла в Англия. Това го превърна в цел на доста големи клубове, като му донесе и място в тима на Франция за Евро 2016, където е титуляр. 

Твърди се, че на „Бернабеу” искат още един чист дефанзивен халф, който да бъде конкуренция на Каземиро, заради натоварената програма на състава и участието в сериозен брой турнири. 

Самият Зидан никога не е крил, че харесва Канте и дори го бе сравнил с Клод Макелеле, така че това също може да наклоните везните в полза на преминаването на играча в испанския тим. 

Както е известно цената на футболиста също е съвсем приемлива – 25 милиона евро, като все пак трябва да се отчете това, че възходът му бе твърде бърз и не е играл в голям тим, където също да бъде на високо ниво.