Първото "Ел Класико" за новия сезон ще се състои на 4 декември на "Ноу Камп", стана ясно след тегления жребий за сезон 2016/17 в испанската Примера Дивисион.

Ответният мач между Реал Мадрид и Барселона е планиран за 23 април на стадион "Сантяго Бернабеу", съобщиха от Испанската футболна федерация.

Шампионът Барселона започва защитата на титлата си у дома на 21 август с мач срещу Реал Бетис, докато носителят на трофея в Шампионската лига Реал ще гостува в Сан Себастиан на Реал Сосиедад.

Атлетико Мадрид започва новия сезон с домакински мач срещу новака Алавес, който се завръща в най-високото ниво на испанския футбол след 10-годишно отсъствие. Играчите на Диего Симеоне ще гостуват на Барселона в петия кръг на 21 септември, докато ответната среща на "Висенте Калдерон" е на 21 февруари.

Първото мадридско дерби за сезона ще се изиграе на "Калдерон" на 20 ноември, а Реал ще бъде домакин на Атлетико на 9 април следващата година.

Новакът в Примера Леганес ще започне историческото си първо участие с гостуване на Селта Виго на 21 август. Последният 38-ми кръг в първенството е насрочен за 21 май 2016 година.

Началото на футболната кампания в Испания ще бъде дадено с двубоите за суперкупата на страната между Барселона и Севиля. Първата среща на "Рамон Санчес Писхуан" е на 14 август, а реваншът на "Ноу Камп" е три дни по-късно.