Егото на Кристиано Роналдо буквално стигна облаците. Основното летище на остров Мадейра вече ще носи името на португалския голмайстор.

Новината обяви президентът на местното правителство Мигел Албакърки, който присъства на официалното откриване на хотела на нападателя в родния му Фуншал.

"Роналдо промотира региона и прави сериозни инвестиции. Има и музей на негово име на входа на града. Щастлив съм от проекта с хотелите. Убеден съм, че той ще бъде успешен", заяви политикът.

Самият герой призна пред репортерите, че е изключително щастлив от оказаната чест. "Да кръстят място на мое име, въпреки че съм едва на 31, е нещо уникално. Тук съм роден и тук живее семейството ми. Надявам се, че ще продължавам да нося радост на нацията", сподели пред медиите нападателят и продължи:

"Спечелих два големи трофея, като вторият е с националната фланелка. Това бе най-успешният сезон в кариерата ми". Въпреки страхотното постижение звездата заяви, че не е обсебен от мисълта да грабне четвърта "Златна топка".

"Индивидуалните награди не са всичко. Не ми е фикс идея, въпреки че имам големи шансове, защото грабнах Шампионската лига и европейското", демонстрира невиждана скромност Роналдо.

31-годишният голаджия посети и музея си и се закани, че съвсем скоро към богатата колекция в него ще бъде прибавена и купата от европейското.