Реал Мадрид ще излезе с конкретна оферта за Муса Сисоко до края на седмицата, твърдят слуховете в Англия и Испания. 

Френският халф на Нюкасъл направи силно европейско първенство и твърдо иска да напусне Свраките, които в петък започват битката във второто ниво на английския футбол, след като изпаднаха през май. 

Тимът на Рафа Бенитес обаче закова цена от 35 милиона паунда на играча, която спира доста от желаещите да го вземат. От Мадрид обаче се надяват да успеят да постигнат споразумение за трансфера. 

Твърди се, че Кралския клуб ще предложи двама свои млади играчи на Нюкасъл като част от сделката, с които се надява да намали цената на футболиста. Става дума за полузащитника Маркос Йоренте, който вече стигна до първия отбор и за нападателя Мариано Диас, който се разписа срещу Челси наскоро и също се счита, че притежава сериозен потенциал. 

Независимо дали става дума за постоянно преминаване на „Сейнт Джеймсис Парк“ или за преотстъпването на двамата, е малко вероятно Нюкасъл да приеме предложението, тъй като се смята, че клубът предпочита да получи пари за Сисоко. 

Това вероятно ще накара Реал да промени стратегията си в зависимост от това доколко Зинедин Зидан иска да има на свое разположение футболиста. Сисоко започна вчера подготовка, но вероятността да напусне тима до края на месеца остава много сериозна.