Реал Мадрид и Пари Сен Жермен са постигнали споразумение за преминаването на Хесе Родригес във френския шампион, гръмнаха испанските „Марка“ и „АС“. 

Все още обаче не е ясно дали атакуващият играч ще премине под наем при парижани или ще бъде купен. 

Според информациите клубовете все още преговарят по въпроса, но ако Реал се съгласи да продаде играча, то ще получи за него цели 25 милиона евро. Сумата е отлична за играч, който влизаше предимно от пейката. 

На „Бернабеу“ обаче се колебаят дали да продадат Хесе заради потенциалното наказанието на клуба от ФИФА да привлича футболисти, което може да постави Белите в трудна ситуация при серия от контузии. 

Новият треньор на ПСЖ Унай Емери познава добре качествата на Хесе, който може да играе на фланга, но и да води атаката. От известно време френският клуб преговарял за играча, който сега е на път да привлече. 

23-годишният нападател знае, че не може да разчита на сигурни минути в Мадрид и затова може да предпочете да напусне, макар че няма никаква гаранция, че на „Парк де Пренс“ ще играе редовно. Преди него ПСЖ привлече Хатем бен Арфа, Тома Мюние, Гжегож Криховяк и Алфонс Ареола.