Реал Мадрид постигна зрелищна победа с 5:3 над френския Реймс в приятелски двубой за трофея на ''Сантяго Бернабеу''.

Срещата се игра в дома на ''белия балет'', а футболистите на Зинедин Зидан показаха някои много хубави неща по време на двубоя, макар че защитната игра малко куцаше след трите допуснати попадения.

Бившият френски национал реши да заложи на играчи като Рамос, Марсело, Модрич, Бейл и Мората в титулярния състав, а Роналдо логично не бе в групата, тъй като лекува травма.


Сблъсъкът започна прекрасно за французите и още в 7-ата минута те имаха гол аванс след попадение на Чавариа, който с прекрасен удар от дъгата по земя успя да изненада Кико Касия.

Отговорът на ''кралете'' обаче бе почти моментален и само четири минути след това Начо успя да изравни резултата. Той засече с глава прекрасно центриране от корнер и не остави шансове на противниковия страж.

Рамос бе точен в 40-ата минута за пълния обрат. И отново голът за Реал падна от корнер и по идентичен начин. Бранителят засече с глава хубаво центриране на близката греда и реализира.

Алваро Мората пък направи преднината на домакините по убедителна след гола си в самия край на полувремето. Интересното е, че това бе трети гол с глава за мадридчани. Той засече много добро центриране на Марсело и вкара.

Один върна интригата с попадение в 49-ата минута, след като от близка дистанция прокара топката между краката на стража, на Реал.

В 60-ата минута обаче и Хамес се разписа за Реал и така преднината от два гола на тима отново бе реалност. Първоначално ударът му бе блокиран, но при втория си опит с шут около точката на дузпата реализира.

Кеи вкара трети гол за французите в 76-ата минута, но интригата в този мач тотално приключи в 80-ата минута, когато Диас оформи крайния резултат, след като бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши.

РЕАЛ МАДРИД - РЕЙМС 5:3
0:1 Чавариа 7
1:1 Начо 11
2:1 Рамос 40
3:1 Мората 45
3:2 Один 49
4:2 Хамес 60
4:3 Кеи 73
5:3 Диас 80

Съставът на Реал Мадрид: Касия, Рамос, Марсело, Данило, Начо, Модрич, Бейл, Кроос, Хамес, Асенхо, Мората (като резерви влязоха Иско, Варан, Техеро, Диас, Каземиро, Даниел Карвахал, Ковачич, Янез, Фернанде,с Васкес, Ленхарт)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T93kXsYqgzw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>