Реал Мадрид започна със спокойна победа битката в Примера дивисион, след като спечели с 3:0 визитата си в Сан Себастиан на Реал Сосиедад. 

Столичани не бяха блестящи, но направиха достатъчно, като още до почивката реализираха две попадения чрез Гарет Бейл и Марко Асенсио. След това уелсецът се разписа още веднъж. Така те имат само едно поражение в последните си 19 двубоя срещу баските, като са спечелили 15 от тях. 

Домакините имаха своите моменти, но ги пропуснаха, а и като цяло все пак класата на мадридския състав се виждаше, въпреки че отборът бе лишен от някои от големите си звезди като Кристиано Роналдо и Карим Бензема. 


В състава на Реал Мадрид нямаше изненади. Гарит Бейл бе сред титулярите, като в нападение се появиха още Алваро Мората и Марко Асенсио. Рафаел Варан партнираше на Рамос в центъра на отбраната, а Матео Ковачич се появи в средата на терена. 

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за гостите, защото Гарет Бейл откри още във 2-ата минута. Дани Карвахал центрира и уелсецът засече с глава, за да открие сметката си за кампанията. Така той спази традицията да вкарва на „Аноета“, като го направи и в 4-ия си мач в дома на Сосиедад. 

Попадението успокои хората на Зинедин Зидан, но пък баските съумяха да овладеят топката и едно обещаващо центриране не бе атакувано от Хуанми при една ситуация. Гостите бяха доста отпуснати и в 14-ата минута Рамос върна лошо назад, което наложи Касия да спринтира напред и да изпревари съперник в последния момент. 

Малко след това реши да действа индивидуално, вместо да подава и не затрудни вратаря на съперника с удар от малък ъгъл. Впоследствие Тони Кроос бе близо до гол, но удара му отблизо бе спасен от Рули. 

Темпото не бе много високо, но домакините не се предаваха. След половин час игра Ияраменди получи отлична възможност да стреля, но от няколко метра реши да подава и сгреши. 

Реал Мадрид обаче бе опасен в предни позиции и след като Рули спаси удар на Мората, в 40-ата минута капитулира. Асенсио показа отлични умения, за да овладее, навлезе в наказателното поле и технично прехвърли вратаря, за да направи 2:0 за своя тим. 

След паузата мадридчани продължиха да се чувстват комфортно в Сан Себастиан. В 52-ата минута Мартинес спря с отчаян шпагат Ковачич, който бе на път да вкара трети гол след пас на Бейл. Малко след това пък Мората получи жълт картон за симулация в наказателното поле, като положението бе доста спорно. 

Така или иначе фаворитът контролираше до голяма степен двубоя, въпреки някои моменти пред вратата на Касияс. В 69-ата минута свободен удар на Рамос срещна стената, след което Ковачич стреля много добре отдалеч, но Рули показа отличен рефлекс и отрази. 

В 84-ата минута интригата можеше да се върне, след като Оярсабал бе изведен почти от центъра, леко вдясно, нахлу в наказателното поле, но миг преди да стреля, бе застигнат и блокиран от Марсело, който изби в корнер, след който не стана нищо опасно. 

Малко след това се стигна до сдърпване между футболистите, след като Бейл пострада при една ситуация. Мачът бе прекъснат за 2-3 минути, а съдията показа жълти картони на най-буйните. 

В самия край Бейл успя да се измъкне сам срещу вратаря и нямаше проблеми да реализира втория си гол в мача, като преодоля стража на Сосиедад и вкара в празната врата след това. 

Реал Сосиедад – Реал Мадрид    0:3

0:1    Бейл 2
0:2    Асенсио 40
0:3    Бейл 90+4

Реал Сосиедад: Рули, Салдуа, Микел (79 Вела), Мартинес, Юри, Ияраменди, Бергара, Конча (56 Уилиан Хосе), Сурутуса, Ойрсабал, Хуанми (72 Чаби Прието)
Реал Мадрид: Касия, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Ковачич, Каземиро, Кроос (73 Иско), Бейл, Асенсио (66 Лукас Васкес), Мората (77 Хамес)