С двата си гола във вратата на Реал Сосиедад Гарет Бейл достигна до границата от 60 за Реал Мадрид и започна по отличен начин кампанията. 

Уелсецът се разписа в началото и в края на сблъсъка на „Аноета”, който е негов любим стадион, тъй като вкара и при четвъртата си визита в Сан Себастиан. 

Бейл е вкарал тези свои попадения в рамките на 124 срещи, което означава, че се разписва почти на всеки два мача, което е отличен показател. 

Най-добрата му кампания на „Бернабеу” бе дебютната му, когато се отчете с 22 гола в 44 мача. Последваха 17 попадения в 48 срещи, а въпреки че бе доста време извън игра поради контузия, през миналия сезон намери целта 19 пъти при 30 участия. 

От тези голове 49 са в Примера дивисион, 8 в Шампионската лига, два пъти вкара на световното клубно първенство и веднъж за Купата на Краля. 

Интересното е, че първият му гол снощи срещу Сосиедад, се оказа третият най-бърз за Реал в лигата, след като падна след 73 секунди. Рекордът е на Иван Саморано, който срещу Севиля през 1994-95 отбеляза след 13 секунди, а по-бързо също така е и попадението на Рамон Техада от 1961-62, което пада след 40 секунди във вратата на Елче.