Реал Мадрид допусна шокираща издънка при гостуването си на Легия в Шампионската лига. В голово шоу на празните трибуните на "Полска войска" във Варшава европейският шампион направи 3:3, като допусна обрат от 0:2.

Матео Ковачич спаси Реал от резила с изравнителен гол пет минути преди края, а в последните секунди Лукас Васкес можеше да донесе победата, но удари гредата.

Отново длъжник за мадридистите остана мегазвездата Кристиано Роналдо, който от общо осем гола срещу Легия в двата мача не успя да вкара юбилейния си стотен гол в европейските клубни турнири.

С точката тимът на Зинедин Зидан остава на второ място с осем точки, с две по-малко от лидера Борусия Дортмунд след четири изиграни мача.


В Мадрид очакваха нова наказателна акция срещу Легеия след 5:1 на "Сантиаго Бернабеу" преди две седмици. Треньорът Зинедин Зидан си позволи лукса да играе с цели четирима в атака - двете суперзвезди Криситано Роналдо и Гарет Бейл, наред с централите нападатели Карим Бензема и Алваро Мората започнаха заедно в титулярния състав.

Нападателна мощ на мадридистите изригна още преди да е минала и една минута от началото на двубоя. Дълъг пас на Коентрао, бе продължен с глава от Роналдо за Гарет Бейл, който с фамозен изстрел от двайсетина метра порази полската врата.

След ранния гол Реал продължи да атакува с доста подавания в средата на терена. В 17-ата минута Варан засече топката с глава след центриране от корнер, но защитник на Легия изби от голлинията и предотврати сигурен гол. Малко след това вратарят на поляците Маларз спаси опасни диагонални удари на Кристиано Роналдо на Карим Бензема.

В 25-ата домакините се отърваха на косъм от втори гол. Отново след корнер Бейл засече топката с глава, но вратарят Маларз спаси. След това Бензема се размина с добавка, а Роналдо опита с пета да промуши топката, но в крайна сметка защитата на домакините се справи с опасността.

В 35-ата минута Реал все пак вкара втори гол след нова брилянтна атака. Ковачич пусна извеждащ пас за Бейл, който сервира топката за Бензема и френският голаджия от десетина метра опъна прежата на Маларз.

Само пет минути след това обаче Легия от нищото успя да се върне в мача с великолепен гол. Вадис Оджиджа бе оставен да пробие през центъра и с мощен удар от границата на наказателното поле намери горния десен ъгъл на безпомощния Кейлор Навас.

След почивката вратарят на Маларз отново трябваше геройски да спася бомбен удар на Бейл от възхдиха, а след това Роналдо от малък ъгъла шутира встрани от вратата.

В 53-ата минута напук на превъзходството на Реал домакините за малко да изравнят. Гилерме завъртя топката от пряк свободен удар на сантиметри над гредата. Само пет минути по-късно поляците обаче шокираха Реал с изравнителен гол. Радович изненада Навас с коварен изстрел извън наказателното поле и топката се оплете в мрежата за 2:2.

Реал увеличи темпото, след като изгуби преднината си от два гола. Последваха силни моменти за Роналдо, който обаче очевидно нямаше късмет тази вечер. На два пъти португалецът с глава бе близо до попадение, но ударите му профучаха над вратата. Маларз пък отрази опасен шут от фаул на Кристиано.

Така дойде 83-ата минута, когато Легия стигна до пълния обрат. Силна контра завърши със страхотен удар на Тибо Мулен, при който топката се отби в гредата и влезе във вратата. Радостта на поляците обаче трaя само две минути.

Ковачич получи хубав пас от Карвахал в наказателното поле и от движение заби топката в мрежата. В 93-ата минута драмата бе пълна, когато Лукас Васкес удари гредата и така Реал си тръгна само с точка от Варшава.

Легия Варшава - Реал Мадрид 3:3

0:1 Бейл 1
0:2 Бензема 35
1:2 Оджиджа 40
2:2 Радович 58
3:2 Мулен 83
3:3 Ковачич 85


Легия Варшава: Маларз, Бережински, Ржежничак, Паздан, Хлусек, Копжински, Мулен, Гилерме, Оджиджа (87 - Йодловец), Радович (77 - Прийович), Николич (69 - Кухарчук)

Реал Мадрид: Нава, Карвахал, Варан, Начо, Коентрао (77 - Асенсио), Ковачич, Кроос, Бейл, Роналдо, Мората (85 - Диас), Бензема (65 - Васкес)