Реал Мадрид - Спортинг Хихон, среща от 13-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Сантяго Бернабеу”, 17:15 часа българско време. 

 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Янес

Защитници: Карвахал, Пепе, Рамос, Начо, Марсело, Данило 

Полузащитници: Хамес, Касемиро, Ковачич, Модрич, Асенсио, Иско

Нападатели: Роналдо, Бензема, Васкес, Мариано

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Реал Мадрид продължава добрата си форма напоследък и след победата в Лисабон на Спортинг сега ще иска да постигне успех и за първенството - в домакинството на Спортинг Хихон. Реал е единственият отбор в Европа, който все още няма загуба нито в първенството, нито в европейските клубни турнири. 

Кралете са на първо място в класирането, като имат 4 точки повече от Барселона и цели 9 от Атлетико Мадрид. Лошата новина за Зинедин Зидан обаче е, че Гарет Бейл получи контузия в глезена и ще се възстановява около 4 месеца. 

Спортинг пък е на 18-то място в класирането и всички очаквания са за тежко поражение на “Бернабеу”. Тимът няма нито една победа от последните 5 мача в първенството. Дуйе Чоп е единствената светлина на тима този сезон. Хърватинът вкара 5 гола и има две асистенции, което го прави най-голямата заплаха за Кейлор Навас. 

Реал Мадрид спечели 4 от последните 6 мача срещу Спортинг Хихон. Твърдо аут за домакините освен Гарет Бейл са още Тони Кроос, Пепе и Касемиро, докато Мората отпадна от групата в последния момент.  

За гостите Дани Нди е контузен, докато Бургуи няма право да играе срещу родния си клуб, тъй като е в Хихон под наем. 

ФАКТИ 

Реал Мадрид спечели 16 от последните си 19 домакински мача в първенството. 

Реал Мадрид вкара поне 2 гола в 21 от последните си 24 мача. 

Спортинг Хихон няма победа в последните си 13 мача в Ла Лига. 

В 8 от последните 10 мача на Спортинг Хихон падат по повече от 2,5 гола. 

Резултат: 4:0