Барселона претърпя жесток удар, след като тимът изпусна нелепо победата срещу Реал Мадрид в голямото "Ел Класико", което завърши при реми 1:1. Срещата бе от 14-ия кръг на Примера дивисион и се игра на "Ноу Камп".

Домакините демонстрираха доста голямо желание за трите точки и поведоха след попадение на Суарес в 53-ата минута, но в 90-ата Рамос изравни за "кралете" и донесе точката на тима. 

Това е много сериозен удар за каталунците, които записаха трето поредно шампионатнo реми. 

След този мач Реал е лидер с 33 точки, докато каталунците са на втората позиция с 27 пункта. По този начин разликата между двата тима от 6 точки се запазва.

Спорните моменти не липсваха, тъй като и двата тима имаха претенции за дузпа през първото полувреме. 

Преди тази среща двата тима си бяха разменили по три победи в последните шест мача между двата тима, а с това реми се слага край и на серията на Реал от шест поредни шампионатни успеха. 
 


Голямото дерби между двата тима започна с минута мълчание в памет на жертвите от бразилския Чапекоензе, които загинаха в самолетна катастрофа.

През първите няколко минути опасностите пред двете врати ги нямаше, но изглеждаше така сякаш домакините са прекалено разсеяни, което доведе до допускането на грешки и известен брак в действията им на терена.

На терена "имаше искри" доста скоро след началото на срещата и още в 4-ата минута Васкес бе спрян от Масчерано в наказателното поле и гостите поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена. Нарушението в интерес на истината бе до известна степен спорно.

Домакините обаче също поискаха дузпа в 10-ата минута, след като топката се отби в ръката на Рамос, но съдията бе категоричен, че ръката на бранителя е в естествено положение и той не играе умишлено с нея.

Меси пробва първия си удар в мача, в 19-ата минута, след като стреля от пряк свободен удар, но Навас нямаше особени проблеми да улови кълбото.

Малко след това Барса създаде доста интересно положение, което завърши с една перфектна топка за Суарес около точката на дузпата. В последния момент обаче Варан сложи край на кълбото.

Темпото на игра постепенно започна да се вдига, но чистите положения липсваха. В 36-ата минута Иско отне една топка от Неймар и намери Роналдо, който напредна и след това опита късмета си с удар от малък ъгъл, но Тер Стеген бе на мястото си.

Малко след това отново Кристиано имаше шанс пред себе си, но ударът му по земя отново не бе проблем за стража на домакините. 

В 40-ата минута домакините имаха нови претенции за дузпа, тъй като според тях Карвахал е спрял топката с ръка умишлено, но реферът отново подмина ситуацията.

До почивката нямаше голове и двата тима излязоха на полувреме при нулево реми.

Второто полувреме започна с изключително високо темпо и няколко минути след подновяването на играта Роналдо можеше да вкара страхотен гол, но от няколко метра прати топката над вратата.

Барса обаче отговори подобаващо и в 53-ата минута Суарес откри резултата. Той засече с глава прекрасно центриране на Неймар от фаул в наказателното поле и матира Навас.

Малко след това Алба се намеси решаващо, след като попречи на Бензема да отправи опасен удар и в крайна сметка по страхотен начин блокира французина, който бе в наказателното поле. 

В 67-ата минута Неймар имаше страхотен шанс пред себе си да убие всякаква интрига в това дерби, след като елиминира противников бранител и излезе на отлична стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му бе доста неточен. 

Четвърт час по-късно Меси имаше страхотна възможност пред себе си, след като от отлична позиция насочи топката към ъгъла с нисък удар, но някак си кълбото премина малко встрани вратата. Той бе излязъл сам срещу вратаря и изпусна фантастична възможност. 

И точно когато се виждаше, че домакините ще стигнат до успеха Рамос изравни в 90-ата минута и на практика сложи край на надеждите на Барса, че ще постигне успех. Той засече с глава топката от близка дистанция след центриране на Модрич и донесе точката на тима си.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД 1:1
1:0 Суарес 53
1:1 Рамос 90

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Масчерано, Пике, Алба, Ракитич (60 - Иниеста), Бускетс, Роберто, Гомеш (78 - Арда), Меси, Суарес, Неймар

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Рамос, Марсело, Карвахал, Варан, Модрич, Иско (66 - Каземиро), Ковачич, Роналдо, Бензема (77 - Aсенсио), Васкес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WDtwf9vEYn8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/shPgnNrynNk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>