Кристиано Роналдо спаси Реал Мадрид от голям срам на “Бернабеу” с два гола в последните минути за 3:3 с Лас Палмас. Португалецът изигра много слаб мач, но след попадение от дузпа в 86-та минута и гол с глава в 89-та донесе точката на тима си. 

До този момент Лас Палмас водеше с 3:1 след голове на Тана, Джонатан Виера от дузпа и Кевин-Принс Боатенг, а Гарет Бейл бе изгонен с червен картон в 47-та минута. 

Точката не бе достатъчна и Реал вече е на второ място в класирането с 56, с 1 по-малко от Барселона. Столичани имат обаче мач по-малко. За доброто настроение на тима не помогна и поредният рекорд, който счупиха играчите на Зидан. Реал Мадрид се разписа за 45-ти пореден мач в Ла Лига. Антирекордът обаче бе с по-голяма тежест - “Белите” допуснаха за първи път 3 гола на “Бернабеу” под ръководството на Зидан. За последно Реал пускаше гол след гол на своя стадион при загубата с 0:4 от Барселона през ноември 2015 година. 

Началото на мача не предвещаваше подобна драма. Още в 30-та секунда гол на домакините беше отменен заради засада на Алваро Мората. В 9-та обаче Иско реализира. Халфът се измъкна от защитата на Лас Палмас при много спорно положение за засада след пас на Матео Ковачич и технично реализира за 1:0. Това бе 4-ти гол на Иско за 2017 година, като само Роналдо (9) има повече. 

В ответната атака обаче Тана се измъкна много ловко от защитниците на Реал и с мощен удар под гредата направи 1:1. В следващите минути изненадващо гостите изпуснаха поне две добри положения за гол, а пропуски пред вратата на Навас направиха юношата на Реал Хесе Родригес  и Тана. Нов гол на Мората пък отново беше отменен справедливо заради положение на засада. 

Още в началото на второто полувреме започна началото на края за Реал в този мач. В 47-та минута Бейл изгуби разсъдъка си и нарита два пъти Виера. След това пък се поддаде на провокация на крилото на Лас Палмас и го изблъска в гърдите. Реферът Давид Фернандес Борбалан не се поколеба и изгони уелсеца. За последно Бейл получи червен картон в мач за първенство през октомври 2008 година, още като играч на Тотнъм. 

Малко по-късно нещастието за Реал бе пълно. Серхио Рамос се направи на вратар в наказателното си поле и изби с ръце удар на Виера. Защитникът получи само жълт картон за интервенцията си, а Лас Палмас - дузпа. Виера вкара от наказателния удар, въпреки че Навас докосна топката. Само след още 3 минути Лас Палмас вкара трети гол. Виера изведе Кевин-Принс Боатенг сам срещу Навас, а ганаецът успя да преодолее вратаря и на празна врата да вкара 7-то си попадение от началото на сезона. 

Реал опита натиск, въпреки численото неравенство и в 70-та минута вкара гол, който отново бе отменен. Отново Мората опъна мрежата на вратата на гостите, но този път засада бе свирена на Роналдо. Повторенията показаха, че страничният рефер не бе прав.

Все пак в 86-та минута Роналдо намали от дузпа, след като Кастелано игра с ръка в наказателното си поле. След още 3 минути Роналдо донесе точката на Реал. Португалецът засече с глава центриране на Хамес от ъглов удар и направи 3:3.

Реал Мадрид - Лас Палмас 3:3

1:0 Иско 8’

1:1 Тана 10’

1:2 Джонатан Виера 56’-д

1:3 Кевин-Принс Боатенг 59’

2:3 Кристиано Роналдо 86-д

3:3 Кристиано Роналдо 89’

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Начо, Рамос, Марсело, Кроос, Ковачич (71 - Бензема), Иско (65 - Васкес), Бейл, Роналдо, Мората (71 - Хамес)

Лас Палмас: Варас, Симон, Лемос, Бигас (27 - Айтами), Кастелано, Гомес, Меса, Виера (75 - Халилович), Тана, Боатенг (69 - Гарсия), Хесе

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/j7soLzGLFoA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>