Феновете на Реал Мадрид останаха шокирани, след като ден преди градското дерби с Атлетико Зинедин Зидан обяви, че не е сигурен, че ще остане в клуба. 

Французинът изведе Белите да 11-и триумф в Европа миналата година, а сега е на път да донесе и първата титла на Испания от 2012-а, но въпреки това заяви, че не е ясно дали ще запази позицията си. 

„Оставането ми не е гарантирано, така че съм подготвен за всичко. Зная, какво е да си треньор на Реал Мадрид за добро или за лошо. Затова и мисля само за следващия двубой и нищо друго не ме интересува. Не зная какво ще се случи в бъдеще” заяви Зидан преди да насочи вниманието си към предстоящото дерби. 

„За мен е важно в края на сезона ние да бъдем в максимално добро физическо състояние. Момчетата приемат всяко едно решение, защото разбират, че всичко се прави за доброто на тима. Нашата цел е да сме шампиони и за целта ще се стремим да спечелим всеки един от мачовете си. Всеки мач срещу Атлетико е труден, но аз очаквам да се справим добре” добави той. 

„Както винаги в живота аз съм позитивно настроен. Залогът е три точки, които ние искаме да спечелим и към това са насочени мислите ни. Бензема и Гризман са играчи, които могат да направят разликата, но се надявам, че в този случай това ще бъде Карим” каза още Зидан.