Кристиано Роналдо не желае Гарет Бейл за партньор в атаката на „Реал“. Преди няколко седмици кавалерът на „Златната топка“ гневно говорил с треньора Зинедин Зидан.

Обяснил му, че слабата форма на Бейл сваля и неговото ниво. Роналдо пожелал Хамес Родригес вместо уелсеца в атакуващия тризъбец. Всичко това излезе часове преди „Реал“ да кръстоса шпаги с „Атлетико“ в първия полуфинал на Шампионската лига.

Родригес обаче трябва да стане много важна част от сделката между „Реал“ и „Манчестър Юнайтед“. Еврошампионът иска да прати Родригес в посока „Олд Трафорд“, да доплати богато и да вземе вратаря Давид де Хеа.

„Реал“ пък се превърна в единствения тим в Шампионската лига, който успява да победи „Атлетико“ на Диего Симеоне. Под ръководството на аржентинеца „дюшекчиите“ два пъти отстраниха „Барселона“, по веднъж „Милан“, „Челси“, „Ювентус“ и „Байерн“. Във всички други турнири „Атлетико“ се отърси от комплекса „Реал“, след като започна редовно да побеждава градския съперник.

Но в Шампионската лига кошмарът е пълен. На финала през 2014 г. „Атлетико“ води до 93-тата минута, когато Серхио Рамос изравни и после „Реал“ спечели с 4:1 в продълженията. В следващия сезон един-единствен гол на Родригес в двата мача прати „кралете“ на полуфинал. А в миналогодишния финал „Реал“ спечели с дузпи.

„Моите футболисти ме изпълват с гордост, те са наистина невероятни – каза Симеоне. – Излизаме уверени, че ще се класираме на нов финал в Шампионската лига.“