Младият защитник Тео Ернандес вече е преминал медицинските прегледи в Реал Мадрид и на практика е сигурно ново попълнение на клуба, убедени са столичните „Марка“ и АС“. 

Футболистът на Атлетико играе през този сезон под наем в Алавес, но наскоро се появи информация, че Белите искат да го привлекат и той се е съгласил да заиграе на „Сантяго Бернабеу“. 

Така ще бъде нарушен пакта между мадридските съперници да не привличат футболисти един от друг, като след края на сезона Реал ще плати неустойката по контракта на играча от 24 милиона евро. 

Според друга информация Реал ще плати 30 милиона, след като вече се е свързал с хора от клуба, за да съобщи за намеренията си. 

Тео Ернандес е преодолял тестовете в клиниката „Санитас Моралеха“ без особени проблеми и това е абсолютно сигурен знак, че ще стане част от Кралския клуб, а не от Барселона, откъдето също го искаха. 

Очаква се трансферът официално да бъде обявен в края на месеца, когато ще се състои и финала за Кралската купа между Алавес и Барса и след това той ще се превърне в първото ново попълнение на Реал за следващия сезон.