Капитанът на Реал Мадрид Серихио Рамос заяви, че за него трофеите с испанския шампион са най-ценни, докато индивидуалните отличия са маловажни.

Считаният за аутсайдер в борбата за Златната топка защитник, би се превърнал в първият на този пост, отличен с наградата от Фабио Канаваро. Бившият играч на "белите" спечели приза през 2006 година. Освен легендарният италианец, едва още двама бранители в история се били награждавани с приза "Най-добър футболист в света" – Франц Бекенбауер (1972 и 1976) и Матиас Замер (1996).

"Златната топка? Ще видим какво ще се случи. Вярно е че Канаваро също спечели. Това не бива да се забравя", коментира Рамос за АS. "Най-важното за мен сега е да спечеля трета Шампионска лига с Реал Мадрид и да празнувам. Трофеите с отбора са на първо място за мен". "Ако исках индивидуални отличия, щях да се ориентирам към кариера в тениса" завърши героят на Реал от последните два финала в Шампионската лига.

В събота Реал може да се превърне в първия отбор в историята, който защитата на Ушатата. За целта мадридчани трябва да победят италианския хегемон Ювентус в Кардиф.