Световният шампион с Германия и носител на Златната топка за 1990 година Лотар Матеус обясни защо халфът на Бундестима и Реал Мадрид Тони Кроос все още не е сред най-големите германски футболисти.

Интересното е, че в анкета на най-тиражния европейски вестник "Билд" Кроос получи цели 58% подкрепа в допитването дали е най-великият германски футболист. В допитването (до 19.00 часа българско време вчера) участваха над 50 000 души.

"В настоящето той със сигурност е част от най-добрите и най-успешните играчи. А това го праща и в кръга на големите. Но дали Кроос е пред Нетцер и зад Бекенбауер и Герд Мюлер? Или тази класация е на обратно? Трудно е да се каже", коментира Матеус пред "Билд".

"Аз бих бил внимателен, ако трябва да го сравнявам с тези футболисти. Защото най-големите в нашата история са били капитани на клубовете си и националния отбор. Лентата е знак за лидерски манталитет. Тони е още доста млад. Сигурен съм, че той ще спечели още титли", добави бившият селекционер на България.

Както е известно, в събота Кроос стана първият германски футболист, който печели Шампионската лига три пъти. Той го стори за първи път с Байерн през 2013 година, както на два пъти с Реал в последните два сезона.