Реал Мадрид и Валенсия врътнаха зрелищно реми 2:2 на "Сантяго Бернабеу" в дербито от 2-ия кръг на Примера дивисион.

Домакините имаха много тежки кадрови проблеми и отборът реално бе без отбрана за днешния мач, като Каземиро се наложи да партнира на единствения наличен централен защитник в лицето на Начо.

Асенсио обаче прекрасно успя да замести наказания Роналдо, след като даде аванс на тима си в резултата, в 10-ата минута, но Солер успя да изравни осем минути след това.

Все пак гостите стигнаха и до още един гол чрез Кондогбия в 77-ата минута, но домакините не си бяха казали крайната дума и Асенсио с втория си гол в мача, в 83-ата, успя да изравни. 



Срещата започна по най-добрия възможен начин за домакините и още в 10-ата минута Асенсио откри резултата.

След грешка при изнасянето на топката, младокът успя да открадне кълбото и с прекрасен удар от границата на наказателното поле матира противниковия вратар и даде аванс на "кралете".

Радостта на домакините обаче не трая дълго, тъй като само осем минути по-късно гостите изравниха.

Солер бе намерен с ниско подаване в наказателното поле и просто довкара кълбото в мрежата.

Последваха силни минути за домакините, като първо удар на Модрич от 30 метра премина много близо покрай целта, а след това и Бензема стреля много опасно, но и той не намери очертанията на вратата.

В 36-ата минута Бензема направи още един пропуск, този път много сериозен, след като с глава от близка дистанция не успя да реализира. 

Малко преди почивката французинът отново се превърна в грешник, след като от шест метра не успя да намери вратата и от перфектна позиция би над нея. 

В 51-ата минута Ковачич можеше да реализира за домакините, но ударът му от дистанция бе отразен от Нето. 

Минути след това Бензема пропусна още едно положение, след като от 5-6 метра отново не успя да се разпише. 

Последваха опасни атаки за домакините, като в следващите минути те отправиха още няколко опасни удара от които в крайна сметка не се стигна до нищо опасно. 

В 77-ата минута гостите шокираха своя опонент с гол за пълен обрат, след като Кондогбия бе намерен от Родриго на точката на дузпата и без проблеми реализира, а до края нямаше повече голове. 

В 83-ата минута обаче "кралете" изравниха чрез Асенсио, който вкара директен гол от фаул в долния ляв ъгъл, а до края нямаше повече голове и резултатът се запази.

РЕАЛ МАДРИД - ВАЛЕНСИЯ 2:2
1:0 Асенсио 10
1:1 Солер 18
1:2 Кондогбия 77
2:2 Асенсио 83

Реал Мадрид: Навас, Начо, Каземиро, Марсело, Карвахал, Кроос, Модрич, Иско (46 - Ковачич), Асенсио, Бейл (76 - Лукас), Бензема

Валенсия: Нето, Мурийо, Вецо, Латоре (83 - Начо), Монтоя (75 - Видал), Гая, Кондогбия, Парехо, Солер, Родриго, Дзадза