Реал (Мадрид) успя да излезе от миникризата в която бе навлязъл, след като постигна победа с 3:1 при визитата на перфектния до момента в Ла Лига тим на Реал Сосиедад.

"Кралете" надвиха противника на "Аноета" и след този мач отборът на Зинедин Зидан заема 5-ото място в класирането с актив от 8 спечелени точки, докато баските са 3-и с 9 пункта.

Младокът Майорал даде аванс на мадридчани в 19-ата минута, а Родригес изравни за домакините в 28-ата.

Авторът на попадението за домакините обаче си вкара автогол само осем минути, след като възстанови статуквото.

В основата на автогола бе отново Майорал, който дебютира като титуляр за Реал днес. Определено той бе днешният герой за "кралете" в този мач.

 Бейл пък се оттърси от критиките, които получава в последно време, след като вкара попадението за крайния резултат в 61-ата минута.


В първите минути "кралете" опитаха да наложат ранен натиск над своя противник, но имаха трудности да го сторят, тъй като домакините се бранеха доста умело. 

През първите минути нямаше опасни положения пред двете врати, но в 14-ата Тео Ернандес падна в наказателното поле и мадридчани поискаха дузпа, но такава не бе свирена.

Две минути след това Родригес блокира силен удар на Асенсио и така попречи на нападателя на гостите да застраши сериозно вратата на неговия тим. 

В 18-ата минута Хосе можеше да вкара за баските, но ударът му попадна право в ръцете на Навас, но минута след това Реал откри резултата чрез младока Майорал.

Рамос бе намерен в наказателното поле и успя да задържи топката, но след това при опита си да гърдира противник загуби равновесие и падна на терена, а кълбото попадна право в краката на младока, който от близка дистанция не сгреши.

В 23-ата минута Каналес бе намерен в наказателното поле на мадридчани, но се засуети и не успя да стреля, но последва натиск на домакините и голът дойде.

В 28-ата минута Родригес изравни, след като засече с воле една центрирана топка в наказателното поле и я прати във вратата на Навас. 

Малко след това Каземиро от чудесна позиция прати топката право в ръцете на вратаря, но в 36-ата минута авторът за гола на домакините Родригес си вкара автогол. 

Майорал отправи удар, но играчът на домакините блокира топката и в крайна сметка вместо да я избие си я вкара във вратата, а до почивката така и не паднаха повече попадения.

Малко след подновяването на играта Рамос се намеси решително и предотврати удар на Хосе към вратата на Реал, но и гостите създадоха доста добър шанс.

В 52-ата минута Майорал бе намерен на чудесна позиция в наказателното поле, но ударът му срещна външната част на мрежата. 

Все пак по-добрата игра на столичани даде резултат и те увеличиха аванса си в 61-ата минута след гол на Бейл, който бе намерен от Иско в половината на противника, а след това направи фантастичен рейд и излезе сам срещу вратаря, за да го прехвърли елегантно. 

В 74-ата минута Иско отправи удар от 20 метра, който прелетя над вратата, а минути след това Сурутуса се озова на отлична позиция да намали за домакините, но не успя да се възползва.

До самия край нямаше повече голове, като на гостите им отмениха четвърти гол заради засада на Бейл, който обаче в ситуацията показа, че няма да играе топката. Така реферът отне едно чисто попадение на Асенсио. 

РЕАЛ СОСИЕДАД - РЕАЛ МАДРИД 1:3
0:1 Maйорал 19
1:1 Родригес 28
1:2 Родригес 36 автогол
1:3 Бейл 61

РЕАЛ СОСИЕДАД: Рули, Родригес, Йоренте, Елустондо, Одриосола, Сурутуса, Ияраменди, Прието (69 - Хуанми), Каналес (57 - Вела), Хосе, Янузай (82 - Агирече)

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Рамос, Карвахал, Варан, Ернандес, Модрич, Каземиро, Иско, Асенсио, Майорал (75 - Лукас), Бейл