Фуенлабрада – Реал Мадрид, първи мач от 1/16-финалите на Купата на Краля, стадион „Фернандо Торес“, 22:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид гостува на близо 3-хилядния стадион „Фернандо Торес“ за първия си мач в Купата на Краля този сезон. Стадионът е кръстен на нападателя на Атлетико Мадрид, а домакините от Фуенлабрада в момента са на първото място в Сегунда Дивисион Б, като имат 23 точки и само една загуба този сезон. Фуанлабрада вече игра два мача в турнира като победи с 2:0 Мерида и с 3:1 Калахора.  

Треньорът на Реал Зинедин Зидан ще се възползва от възможността да запази част от основните си играчи и е почти сигурно, че ще пусне интересен състав. Очаква се като титуляри да започнат Дани Себайос, Маркос Йоренте и Тео Ернандес.

„За да спечелим Купата, трябва да играем като отбор. Развълнувани сме да играем в турнира, както и във всяка друга надпревара. Не мисля, че някой турнир е незначителен, за нас трофеите са най-важни. Искаме да спечелим и този. Ще дадем всичко от себе си за едно добро представяне“, каза треньорът на Реал Зинедин Зидан.

Наставникът на домакините Антонио Калдерон не си прави илюзии, че Реал ще подцени мача. „Очакваме тежък мач, но ще се опитаме да не им го направим комфортен. Ще има фази в играта, в които ще бъдем в нашата половина, но когато вземем топката, ще се опитаме да играем красив футбол. Това е нашата философия“, каза Калдерон.

Вероятен състав на Реал Мадрид: Касия, Ашраф, Вайехо, Начо, Ернандес, Йоренте, Кроос, Себайос, Асенсио, Майорал, Бензема

Резултат: 0:3