Вратарят на Атлетик Билбао Кепа е все по-близо до Реал Мадрид, твърди вестник „Марка“ днес.  Футболистът е цел на Кралския клуб и е доста привлекателна опция, тъй като договорът му с баските изтича догодина и той все още не го е подновил, така че ще бъде взет за доста ниска сума. 

Изданието съобщава, че все още няма напредък по отношение на евентуалното преподписване на играча с тима от „Сан Мамес“ и различията между двете страни продължават да бъдат доста сериозни. 

От Атлетик се съгласиха да намалят клаузата за предварителното му откупуване от 100 на 75 милиона евро, но все още има сериозни разлики по отношение на заплатата, която Кепа иска и която от Билбао могат да му дадат. 

Очаква се в следващите дни да бъдат проведени нови разговори с неговите представители, тъй като от 1 януари той ще може да преговаря с други отбори и да подписва предварителни споразумения с тях. 

На Реал може да се наложи да плати около 20 милиона евро като компенсация за привличането на младока, но това би било нищожна сума, ако футболистът оправдае големите очаквания и се превърне в неизменна част от отбора за следващите 10 години.