Бащата на Неймар не отрече информациите, че най-скъпият футболист на планетата може да премине в европейския клубен шампион Реал Мадрид.

Той все пак подчерта, че подобен трансфер е невъзможно да се случи през идното лято, но не е изключен след няколко години. "Нещата се променят много бързо. Днес не сме мислили за подобно нещо, но не мога да кажа какво ще се случи след 5-6 години. Неймар има договор с ПСЖ. Той е в клуба от три месеца, а ние говорим за напускане. Трудно е да се отговори на такъв въпрос", заяви той.

"Синът ми не мисли да си тръгва от Европа. Нашата задача е да продължи да играе на Стария континент, винаги сме се стремели към това. Като остарее, може да се премести в Палмейрас, Фламенго или Сантос, но това също са само спекулации", добави Неймар-старши.

Припомняме, че в последния месец испанските медии съобщиха, че Флорентино Перес иска бразилската звезда за заместник на Кристиано Роналдо, който на 5 февруари навършва 33 г. Подобна сделка със сигурност ще взриви Испания, защото до лятото Неймар игра за големия съперник на "кралете" – Барселона, преди ПСЖ да активира освобождаващата му клауза от 222 милиона евро.