Новият-стар носител на Златната топка Кристиано Роналдо споделя мнението на треньора си в Реал Мадрид, че е най-добрият футболист в историята.

"Аз съм най-добрият футболист в историята, в добрите и в лошите моменти. Уважавам мнението на всеки, но не съм виждал по-добър от мен. Винаги съм мислил по този начин. Няма футболист, който може да прави нещата, които върша аз", заяви не без самочувствие Кристиано пред France Football.

"Няма по-завършен играч от мен. Играя добре с двата крака, бърз съм, мощен, добър с глава, вкарвам голове и правя асистенции. Има хора, които предпочитат Неймар и Меси. Но аз ви казвам - няма по-завършен от мен."

"Никой не е спечелил толкова много индивидуални награди, колкото мен. Не говоря само за Златната топка. Това говори нещо, не смятате ли? Това не е само резултат от работата във фитнеса, както твърдят някои хора. Легенди като Флойд Мейуедър и ЛеБрон Джейвс не са достигнали до това ниво заради късмета. Има много фактори за успеха. За да си на върха и да останеш там, трябва да имаш по-голям талант от другите."

"Спечелих Златната топка преди Меси, после той ме изпревари и я спечели четири поредни години. Няма да крия, че бях тъжен и бесен. Отивах на церемониите и никога не печелех наградата след това. В един момент дори бях демотивиран. Нямах желание да ходя там. Не ме интересуваше да отида там за снимките."

"После, малко по малко, благодарение на хората до мен, аз си казах, че в живота има начало и край. А във футбола е важен финалът, не началото. Бях търпелив и спечелих още четири пъти Златната топка. Знаех, че ако спечеля Шампионската лига, ще съм по-близо до Златната топка. Спечелихме турнира и отново станах голмайстор. Вкарах и два пъти на финала, това беше ключът към успеха."

"не зная дали ще успея да спечеля наградата за шести път. Има толкова много турнири, които трябва да се изиграят с Реал и после идва световното в Русия. Световното ще бъде решаващо. Представете си пак да спечеля ШЛ с реал, да стана голмайстор, но да не направя силно световно. Или обратното. Да спечелиш лигата няма да е достатъчно, залозите вече са по-големи", добави португалецът.