Футболистите на Реал Мадрид са прибрали по 2 милиона евро през календарната 2017-а година само от премии, изчисли вестник „Марка“. 

Белите спечелиха 5 от 6-те възможни отличия, за които играха, след като станаха и световни клубни шампиони. Те единствено не успяха да вземат Купата на Краля. 

Дубълът в първенството и Шампионската лига, който не бе постиган от 1958-а година, очаквано бе оценен подобаващо, като за него футболистите получиха по 1,5 милиона евро. 

Другите три спечелени отличия, а именно суперкупите на Европа и Испания, както и отличието от световното клубно първенство, няма как да съперничат по значимост на триумфа в Испания и Стария континент, но все пак за тяхното спечелване играчите прибират по още половин милион евро. 

Изданието отбелязва, че при това положение Флорентино Перес е платил на треньори и футболисти около 70 милиона евро общо във вид на допълнителни бонуси, но със сигурност босът с удоволствие е развързал кесията, а и приходите на клуба изобщо не трябва да се подценяват.