Реал Мадрид направи поредна издънка този сезон, след като стигна само до равенството 2:2 при гостуването си на Селта.

Така "белите" вече изостават на цели 16 точки от Барса и първото място. Титлата изглежда пълен мираж, въпреки че "кралете" имат мач по-малко.

Домакините дръпнаха в резултата след гол на Вас (33), но гостите стигнаха бързо до пълен обрат с две попадения на Гарет Бейл (36 и 38). През второто полувреме Селта се възползва от една контра и изравни чрез Макси Гомез (82).

Така "белите" не успяха да затворят една успешна седмица, след като преди дни разбиха Нумансия за Купата на Испания, но сега се издъниха на "Балайдос".

Селта от своя страна изигра отличен тактически мач и дори можеше да се поздрави и с победата в края на срещата. Така Селта записа първо равенство срещу Реал след шест поредни шампионатни загуби.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9XkXY4Iu49c" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>



Реал Мадрид започна мощно мача и още в началото натисна здраво домакините. Постепенно играчите на Селта живнаха и успяха да изнесат действията в по-предни позиции.

В тези минути с пропуски за Реал се отчете Гарет Бейл, а за домакините Яго Аспас, който прати топката в гредата. За гостите най-деен бе Гарет Бейл, който непрекъснато тормозеше защитата на Селта, докато Кристиано Роналдо бе доста статичен.

В 25-ата минута Даниел Вас изпусна уникален шанс да опъне мрежата на Реал, а малко по-късно пък Каземиро изпусна за гостите. Така се стигна до 33-ата минута, когато Вас се откъсна отдясно и със страхотен прехвърлящ удар вкара за 1:0.

Реал обаче се хвърли в свирепи атака и набързо направи пълен обрат. На два пъти се разписа Гарет Бейл Гарет Бейл (36 и 38). За първото попадение Бейл получи отличен пас от Тони Кроос, след това му асистира и Иско.

Втората част започна със свирепи атаки на Селта, но домакините така и не успяваха да изравнят. Реал пък разчиташе на контри и бе близо до трети гол, но последователно Начо и Иско пропуснаха да решат мача. Роналдо пък бе абсолютен статист и наблюдаваше отблизо мача.

Последва пропуск за Селта, като Джони Кастро не успя да намери мрежата. В 72-ата минута Яго Аспас се откъсна сам срещу Навас, който го фаулира - дузпа за Севиля. Навас обаче хвана удара на Аспас и така запази преднината на Реал.

Десет минути по-късно Марсело сгреши една топка и позволи на домакините да направят страховита контра, която завърши с пас към Макси Гомез, който се извиси и с глава вкара за 2:2.

До края Селта дори можеше да вземе и трите точки, но в крайна сметка двата отбора си врътнаха равенство.