Кристиано Роналдо вече твърдо е решил да напусне Реал Мадрид през лятото, твърди вестник „АС“ увеличавайки слуховете за раздяла на Кралския клуб с португалската суперзвезда. 

Лошото представяне на Белите до момента през сезона, както и неизпълнени обещания от президента Флорентино Перес относно новия договор на нападателя, са го накарали да вземе решение да си тръгне и според някои информации той дори е казал това на част от съотборниците си. 

Смята се, че голямото желание на играча е отново да облече екипа на Манчестър Юнайтед и да се завърне на „Олд Трафорд“, където игра между 2003 и 2009 година, след което пристигна в Мадрид. 

Португалецът се разочаровал от Флорентино, който още след триумфа в Шампионската лига в Кардиф миналото лято му е обещал, че ще му подобри договора, а това така и не се случило. Необичайно слабото представяне на играча по отношение на отбелязаните голове до момента в първенството и голямото изоставане до Барселона също са изиграли роля за решението му. 

Въпреки че спечели 3 от последните 4 издания на Златната топка, за да се изравни с Лео Меси, Роналдо така и не се чувства достатъчно оценен на „Сантяго Бернабеу“, което сега може да доведе и до раздяла с Реал, въпреки че доскоро подобно нещо изглеждаше немислимо.