Голямата звезда на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, се забърка в любопитна ситуация.

Преди разгромната победа на "белия балет" със 7:1 над Депортиво Ла Коруня на "Сантяго Бернабеу", петкратния носител на Златната топка проведе кратък разговор с едно от децата, които съпровождат футболистите на терена.

Малчуганът се обърна към португалския национал с думите: "За мен ти си номер №1 на планетата, а Меси...", като Роналдо сам довърши изречението: "Слаб", пише Marca. Ситуацията провокира смях сред останалите играчи на "белите", а още едно дете се обади: "Меси е най-слабият!".

Трябва да се уточни, че става въпрос за шега от страна на Кристиано, защото двете звезди демонстрират изключително уважение помежду си, макар и да не са приятели. По време последното издание на "Ел Класико", спечелено от Барса с 3:0, те редовно се поздравяваха, а в един момент асът на Реал помогна на аржентинския гений да се изправи на крака.

Иначе Роналдо заби два от головете при снощния успех над Ла Коруня, като едва за втори път през сезона в Ла Лига успява да вкара повече от едно попадение в мач. Предния случай беше при 5:0 над Севиля, отново на "Бернабеу".

Шампионът обаче изостава на 19 точки от лидера Барса и титлата изглежда мираж, въпреки че Реал е с мач по-малко.