Серхио Рамос отново призова за единство в Реал Мадрид след поредната издънка на отбора. Равенството 2:2 с Леванте може да остави Белите на невероятните 21 точки от Барселона, а ако тимът продължава по същия начин и дори мястото в четворката ще изглежда несигурно. 

„Това бе поредният мач, в които нашата цел бе да спечелим. За съжаление отново допуснахме късен гол, след което не успяхме да стигнем до трите точки. Никой не се крие тук, но трябва да сме по-единни, когато става въпрос за защита“. 

„Подобно нещо не се случва за първи път и трябва да анализираме защо се получава така. И в този мач съперникът имаше едно положение, от което отбеляза. Явно нещо не е както трябва, за да изпускаме толкова много точки от мачове, които като цяло контролираме“ заяви недоволен Рамос. 

„Всички момчета работят и се стараят, но в напрегнати моменти трябва единство, тъй като само така може да се спечели Шампионската лига. Естествено, че сме разочаровани. Не трябва обаче да се предаваме, а да покажем устойчивост и да завършим сезона на висота. Вярваме в своите качества“ добави той. 

Рамос отбеляза един от головете в мача и така стигна границата от 50 с бялата фланелка в първенството. Първото му попадение бе през декември 2005 срещу Малага и оттогава той се разписва във всеки един сезон в шампионата. Общо головете му са 70, като има още 11 в Шампионската лига, 4 за Купата на Краля, 2 на световното клубно първенство, 2 за суперкупата на Испания  и един за суперкупата на Европа.