Легендата на Барселона Христо Стоичков не очаква най-скъпият играч в историята на футбола Неймар да премине от ПСЖ в Реал Мадрид.

През лятото бразилската звезда изненадващо реши да напусне "Камп Ноу" в посока Париж за невижданите 222 млн. евро. От няколко месеца насам световните медии не спират да твърдят, че нападателят ще премина на "Сантяго Бернабеу", като президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес не крие, че иска Неймар.

"Не мога да си представя Неймар в Реал. Пожелавам му най-доброто, но не вярвам, че ще спечели толкова, колкото с Барса", заяви българинът в интервю за Radio Marca.

Той беше помолен да коментира и кризата в Реал. "Дали ще освободят Зинедин Зидан? Големите понякога страдат във футбола. Никой не се съмнява, че той е голям треньор и трябва да остане спокоен. Няма кой да му отнеме спечелените титли", добави Стоичков.

Камата не пропусна да засипа с похвали и двете големи звезди на Барса Лео Меси и Луис Суарес. "Никога не съм виждал човек като Лионел. Всеки ден ме изненадва с нещо ново. Познавам го от дете. Беше скромно момче, но в същото време боец. Винаги съм се възхищавал и на Суарес, който мина през много трудности в кариерата си. Той е един от най-добрите играчи, носили фланелката на Барса. Истинска звезда е", завърши Стоичков.