Бившият спортен директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер определи като голяма грешка решението на ръководството да продаде Тони Кроос на Реал Мадрид през 2014 година. Както е известно, световният шампион не успя да се разбере за заплатата си с босовете на германския колос и премина в испанския клуб.

"Има ситуации, които трябва да анализираш честно след време. Кой не е бъркал в този живот? Навярно Байерн щеше да спечели Шампионската лига още веднъж с Тони, или поне да достигне пак да финала. Но от позицията на днешната си роля казвам, че беше грешка да го оставим да си тръгне", коментира Замер пред списание "Шпорт Билд".

"Тогава се опитах да го убедя да остане, стояхме заедно на дивана. Познавам Тони откакто той беше на 16 години. Напускането му не разтърси Байерн, но със сигурност беше много, много лошо за клуба. За личното развитие на Тони обаче този трансфер беше златен."

"Не ме разбирайте погрешно, аз съм много благодарен на Байерн, че бях там. Но не е лесно да намериш ролята си в клуба. Особено когато става дума за човек като мен, който не е играл за тях. Голямо предизвикателство е да работиш с лидери като Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге", добави Замер.