ПСЖ - Реал (Мадрид), среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, стадион "Парк де Пренс", Париж. 21:45 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

ПСЖ: Ареола, Алвеш, Маркиньос, Силва, Курзава, Верати, Мота, Рабио, Мбапе, Кавани и Ди Мария

Реал (Мадрид): Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Ковачич, Иско, Бейл, Бензема и Роналдо

Прогноза на Gol.bg:
Реал постигна успех с 3:1 в първата среща и може да се каже, че има предимство за класирането на 1/4-финалната фаза на турнира. Преди този мач ситуацията за домакините е много деликатна.

Причината за това е тежката травма, която получи най-скъпият футболист в света Неймар и заради която той няма да може да играе днес. Все пак добрата новина е, че Мбапе вече е възстановен. На мястото на контузения Неймар пък ще стартира Ди Мария.

Под въпрос за този мач, за домакините, е Пасторе, който е с травма, но все пак той попадна в групата.

Ситуацията при Реал с травмите не е проблемна, тъй като няма нито един играч, който твърдо да отсъства за днешния мач. Все пак обаче с болежки са Крос и Модрич и за двамата ще се решава в последния момент.

Статистиката сочи, че едва 33% от отборите, които са загубили първия мач с 1:3 в елиминациите на Шампионска лига продължават напред в турнира, а това едва ли дава особено големи шансове на "принцовете".

Реал (Мадрид) може да стане първият отбор, който печели три евротрофея в три поредни години след Байерн, след като баварците сториха това през 1974,75 и 76 година.

Парижани имат добри спомени от елиминациите с "кралете", тъй като ги отстраниха в предишните им две срещи - през 92/93 за Купата на УЕФА и през 93/94 за Купата на носителите на национални купи.

Нашата прогноза за този мач е успех с 1:0 за ПСЖ.

Прогноза: ПСЖ - Реал (Мадрид) 1:0