Реал Мадрид се измъчи, но все пак надви Ейбар с 2:1 при гостуването в мач от 28-ия кръг на Примера дивисион, а Кристиано Роналдо бе големият герой с два гола. 
 
Белите не бяха убедителни, като домакините направиха силен мач, но останаха с празни ръце, след като разликата в класите си каза думата. 
 
Така Реал подобри актива си до 57 точки, като става без загуба от баските в историята, като има 8 победи и 2 равенства срещу тях. Въпреки поражението Ейбар е на комфортна позиция в средата на таблицата с 39 точки.  

В състава на Реал очаквано се завърнаха Модрич, Кроос и Бейл, които стартираха, като уелсецът правеше компания на Кристиано Роналдо в атака. Иско също получи място срес 11-те. 

 
Домакините започнаха вихрено и още при първата си атака едва не вкараха, но подаването на Капа не бе засечено от Кике. Малко след това баските стигнаха до корнер, а в 5-ата минута пак не бяха прецизни при решаващия пас и пропуснаха добро положение. 
 
След нервните първи минути Реал успя очаквано да изравни играта и да вземе инициативата. И Белите обаче не бяха на ниво в последната третина, като Бейл и Роналдо рядко играеха с топката, а опасни положения за вратата на Ейбар нямаше. 
 
19-ата минута при контра Кике накара Навас да спасява удара му. В 22-ата минута Варан и се сблъска неприятно с Кике, като двамата удариха главите си и защитникът на Реал впоследствие бе заменен от Начо. 
 
Играчите на Реал грешаха доста лековато в средата на терена, което създаваше предпоставки за опасности пред тяхната врата и в 29-ата минута Джордан остана сам пред вратата, но стреля неточно с глава, след като трябваше да се справи по-добре. 
 
Последваха две добри възможности за Реал пропуснати от Бейл и Роналдо, преди в 34-ата минута Кристиано да даде аванс на столичани. Арбия сбърка при един пас и подари топката на Модрич, който веднага пусна към португалската суперзвезда, която нахлу в наказателното поле и реализира. 
 
Ейбар продължи да играе добре, но в 40-ата минута преднината на Реал можеше и да се увеличи, но Рамос не успя да намери добре топката. След това Дмитрович показа фантастичен удар и изби удар на Роналдо, при който имаше и рикошет. Гостите завършиха силно полувремето и на почивката имаха аванс от един гол. 
 
Много скоро след паузата обаче, домакините изравниха и то напълно заслужено. Педро Леон изпълни свободен удар и прати топката опасно пред вратата, където Рамис се пребори с Рамос и успя да реализира за радост на феновете по трибуните. 
 
Реал веднага отговори, като първо Роналдо стреля разочароващо намерен от Модрич, а след това самият хърватин се измъкна в наказателното поле, но от великолепна позиция на успя да отправи добър удар и прати топката покрай целта. 
 
Белите натиснаха и в 61-ата минута Дмитрович отрази изстрел на Роналдо, а след корнера Бейл отклони топката много близо до целта. Зидан реагира и пусна Бензема и Лукас Васкес в стремежа на Реал да стигне до успеха. 
 
Последваха обаче добри възможности за Ейбар в разредената защита на гостите. Първо Инуй прати топката с глава над вратата, а след това Кике би неточно, след като остана на добра позиция.   
 
В 84-ата минута все пак логичното се случи, а героят отново бе Роналдо. Карвахал центрира отлично отдясно, а Кристиано бе на отлично позиция, за да вкара с глава и да донесе победата. 
 
В края Навас все пак трябваше да отразява опасен удар на Джордан в близкия ъгъл, но го направи авторитетно, за да потвърди триумфа. 
 
Ейбар – Реал Мадрид 1:2
 
0:1 Роналдо 34
1:1 Рамис 50
1:2 Роналдо 84
 
Ейбар: Дмитрович, Капа, Рамис (67 Оливейра), Арбия, Хосе Анхел, Гарсиа, Ескаланте (85 Диоп), Леон, Джордан, Инуй (87 Чарлз), Кике
Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан (28 Начо), Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос (71 Бензема), Модрич, Иско (71 Лукас Васкес), Бейл, Роналдо