Слуховете за евентуалното преминаване на Неймар в Реал Мадрид продължават с пълна сила, като медиите в Бразилия ги подсилиха още повече с информацията, че бащата на играча е провел среща наскоро с президента на испанците Флорентино Перес. 

Според местния портал „UOL” миналата седмица Неймар-старши е разговарял с големия бос на Кралския клуб, за да обсъдят начина, по който футболистът може да пристигне на „Сантяго Бернабеу”. 

Все пак същата медия отбелязва, че на този етап сделката няма как да се осъществи заради огромната цена, която от ПСЖ поставиха на Неймар и цялостното нежелание на френския клуб да се раздели с най-важната си фигура. 

Идеята обаче е, че вече има първи контакти, като се твърди още, че от Реал са търсили и други близко хора от обкръжението на играча. Вестник „Марка” също твърди, че Реал ще направи всичко по силите си, за да вземе звездата, но явно ще трябва да почака известно време преди това да се случи. 

В момента Неймар се възстановява от счупване на метатарсална костица в родината си, след като бе опериран, като се очаква да бъде на линия за последните мачове от сезона.