Защитникът на италианския хегемон Ювентус – Алекс Сандро, най-вероятно ще пропусне дербито с Милан от 30-ия кръг на Серия "А", както и първият 1/4-финален мач от Шампионска лига с Реал Мадрид.

Бранителят получи мускулна контузия по време на тренировка с националния отбор на Бразилия и беше отпратен обратно в Торино. Днес Сандро ще мине обстойни прегледи, но по първоначална диагноза медицинският щат на "бианконерите" е настроен песимистично относно предстоящите големи сблъсъци на Юве. Според Gazzetta dello Sport възстановяването на латиноса ще отнеме две седмици, което означава, че той ще е готов за реванша с Реал на 11 април.

При негово отсъствие шанс за изява ще получи Квадво Асамоа, който в последно време се представя добре с "черно-белия" екип. С контузии в Юве са още Федерико Бернардески, Хуан Куадрадо, Джорджо Киелини и Сами Кедира. Последните двама се очаква да са готови за домакинството на Милан на 31 март. Първият мач на италианския шампион срещу Реал пък е на 3 април, като с наказания за него са Меди Бенатия и Миралем Пянич.