Героят за Испания от мача с Аржентина снощи – Иско, отправи ясно послание към треньора си в Реал Мадрид Зинедин Зидан като заяви, че не усеща доверието на наставника си. 

Халфът се отчете с първия хеттрик в кариерата си при знаменитата победа с 6:1, след което изрази сериозното си недоволство от това, че не играе редовно за Кралския клуб. 

„В Мадрид не получавам доверието, от което един играч се нуждае. Двубоите на националния отбор ме връщат към живота, защото тук треньорът ми вярва” заяви Иско след мача. 

„Искам да покажа, че съм добър играч и Лопетеги демонстрира доверие в мен с минутите, които ми дава. Може би в Реал аз съм проблема и не зная как да спечеля доверието на Зидан” добави той. 

„Въпреки че спечелихме убедително, успехът не дойде лесно. Съперникът бе агресивен и имаше положения. Това е част от подготовката ни за световното и този мач може да ни даде много” каза още Иско. 

Той стана едва седмият играч в историята, който вкарва 3 гола на Аржентина. Преди него това направиха Хосе Пиендибене от Уругвай през 1919, Пеле (1963), Сафет Сушич (1979), Ривалдо (1999), Роналдо (2004) и боливиеца Хоакин Ботеро през 2009.