Лас Палмас - Реал Мадрид, двубой от 30-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Естадио де Гран Канария", начало - 17:30 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид: Навас, Касия, Лука, Вайехо, Варан, Начо, Тео, Аршаф, Техеро, Модрич, Каземиро, М. Йоренте, Асенсио, Ковачич, Оскар, Бензема, Бейл, Васкес, Майорал 

Прогноза на Gol.bg:

Реал Мадрид е на третото място и се приближи на 4 точки от второто, на което е Атлетико Мадрид. Наскоро "белия балет" регистрира неочаквана загуба с 0:1 при визитата си на Еспаньол, но след това спечели всичките си следващи 4 мача.

Гостите по всяка вероятност ще бъдат в схема 4-3-1-2 по предварителни очаквания. Гарет Бейл и Карим Бензема ще водят нападението на отбора от Мадрид, а Иско ще действа зад тях. 

Кристиано Роналдо, както и Марсело се очаква да получат почивка, след като взеха участие в приятелските двубои на своите държави през седмицата и да бъдат съхранени за двубоя с Ювентус на 3 април.

Реал Мадрид вкара поне по 2 гола в последните 7 мача срещу Лас Палмас във всички надпревари. "Белия балет" няма загуба в 21 от последните си 23 гостувания. 

Лас Палмас пък няма успех в последните 3 домакинства, но пък прие отбори като Севиля, Барселона и Виляреал. Сега програмата продължава да е тежка. Домакините са на 18-ото място, но и на цели 6 точки от спасителния бряг. 

Домакините не са във форма и нямат победа в последните седем кръга. Въпреки това, при едно от последните си домакинства, завършиха наравно 1:1 с Барселона. 

Прогноза: Лас Палмас - Реал Мадрид 1:2