Реал Мадрид победи Лас Палмас с 3:0 в двубой от 30-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Естадио де Гран Канария".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан стигнаха безпроблемно до успеха след два гола на Гарет Бейл, като единият бе от дузпа, а едно попадение отбеляза капитанът в този мач Карим Бензема също от наказателен удар.

След тази победа Реал продължава да е на 3-ото място в класирането с актив от 63 точки, с 1 по-малко от втория Атлетико Мадрид, който утре домакинства на Депортиво Ла Коруния.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-P8HdQPlRko" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Реал беше на няколко сантиметра от това да открие резултата още в 4-ата минута. Гарет Бейл получи топката в опасна близост до вратата, но уелсецът се оказа в положение на засада.

Десет минути по-късно Карим Бензема също пропусна да открие резултата. Нападателят получи хубав пас в наказателното поле и стреля към десния ъгъл. Вратарят Леандро Чичисола обаче показа рефлекс и спаси. 

В 26-ата минута "белия балет" откри резултата. Лука Модрич изведе Бейл по крилото. Уелсецът се възползва от мощния си спринт, стигна до пеналтерията и след мощен удар с левия крак прати топката диагонално във вратата.

В 38-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Джонатан Калери влезе грубо в краката на Лукас и съдията Пабло Гонсалес Фуертес посочи бялата точка. Карим Бензема се нагърби с отговорността и направи резултата 0:2 след прецизен удар в левия ъгъл. Така гостите се оттеглиха на полувремето с два гола преднина.

През втората част домакините направиха лек опит да се върнат в мача. Хубав изстрел на Ален Халилович от границата на наказателното поле летеше към долния ляв ъгъл, но Кейлор Навас се отчете с добро спасяване.

Реал стигна до класически резултат след още една дузпа в 51-ата минута. Този път грешник за Лас Палмас се оказа Химо Наваро, а Бейл бе безмилостен от бялата точка за 0:3.

В 60-ата минута отново уелсецът се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

Три минути по-късно домакините претендираха за дузпа. Центрирана топка се отби в ръката на Рафаел Варан, но съдията Фуертес изненадващо не видя нарушение в наказателното поле.

В 67-ата минута Бензема имаше опропасти прекрасна ситуация в наказателното поле, след като овладя тънко подаване, но ударът ниско в средата на целта беше лесно спасен от Леандро Чичисола.

Секунди след това Ерик Александър Експосито Ернандес беше оставен с най-лесната задача след щастлив рикошет от един от собствените му съотборници, но за негов лош късмет прати топката високо над напречната греда.

В 76-ата минута Джонатан Калери се оказа в добра позиция след до центриране от крилото, но ударът му с глава от малкото наказателно поле не беше достатъчно точен и топката отскочи от гредата.

В края на двубоя Ален Халилович се втурна на пробив, но не успя да стигне до шанс, след като Варан му отне хладнокръвно.

Лас Палмас - Реал Мадрид 0:3

Голмайстори: Гарет Бейл (26, 51), Карим Бензема (39)

Лас Палмас: Чичисола, Мишел (Самперио 46'), Галвес, Наваро, Агирерай, Кастеяно, Акуилани, Халилович, Гомес (Ернандес 46'), Момо (Езекел 85'), Калери
Треньор: Франсиско Хемес Мартин

Реал Мадрид: Навас, Начо (Хакими 29'), Варан, Вайехо, Ернандес, Каземиро (Йоренте 62'), Модрич (Ковачич 62'), Лукас, Бейл, Асенсио, Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Лас Палмас, стадион "Естадио де Гран Канария"
Съдия: Пабло Гонсалес Фуертес
Жълти картони: Момо, Галвес, Наваро (Лас Палмас)