Реал Мадрид - Леганес, мач от 35-тия кръг на Ла Лига, стадион “Сантяго Бернабеу”, 19:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан призна, че приключването на сезона като втори в класирането в Ла Лига е сред основните цели пред тима. И въпреки това “Кралете” са на крачка от финала в Шампионската лига, след като спечелиха с 2:1 гостуването на Байерн Мюнхен, а реваншът е през следващата седмица. 

Сезонът на тима в първенството обаче не е никак убедителен. Мадридистите са на трето място в класирането с изоставане от 4 точки от втория Атлетико Мадрид. Ясно е, че титлата ще бъде за Барселона, а за Реал остава утехата и престижа от това да спечели за трети пореден път Шампионската лига. Последният клуб, печелил в три поредни години най-престижния турнир е именно Байерн Мюнхен между 1970 и 1973 г. 

“Целта ни е същата, както в последните ни мачове. Ще се опитаме да спечелим възможно най-много точки, за да завършим на второто място в класирането. Имаме 5 мача до края на сезона, а Атлетико има 4. Така че ще дадем най-доброто от себе си. Всяка титла е много важна и не можеш да избираш коя е повече. Сега ние можем да спечелим само Шампионската лига, но ще мислим за реванша с Байерн Мюнхен едва след мача с Леганес”, каза Зидан. 

Реал ще бъде без Дани Карвахал и Иско в мача, които получиха контузии в Мюнхен през седмицата и едва ли ще се рискува със здравето им. Начо е под въпрос. За Леганес няма да играе крилото Александър Шимановски, а защитникът Езикел Муньос е под въпрос. 

Резултат: 2:0