Играчите на Реал Мадрид няма да правят шпалир на тези на Барселона преди мача между двата отбора от 36-ия кръг в Ла Лига в неделя, обяви старши треньорът на европейския клубен шампион Зинедин Зидан.

Каталунците спечелиха титлата в Испания през миналата седмица, но "белите" няма да спазят традицията да поздравяват шампиона, тъй като от Барселона отказаха да направят същото по-рано през сезона, когато Реал спечели световното клубно първенство.

"След световното клубно първенство те не направиха шпалир за нас. Тогава те казаха, че не са го направили, защото не са играли в турнира, но за да стигнеш до него, трябва да спечелиш Шампионскатал лига - турнир, в който те играят", каза Зидан на пресконференцията преди мача.

"Не зависи от мен дали ще има шпалир, или не, но щом те отказаха да ни отдадат чест, редно е и ние да го направим", допълни французинът.

Зидан добави обаче, че играчите на Реал ще поздравят капитана на Барселона Андрес Иниеста, който ще участва в последното си "Ел Класико". Полузащитникът напуска Барселона след края на сезона, за да продължи кариерата си в Китай.

"Той е играч, който ние уважаваме. Играч като никой друг, тъй като всички знаем какъв човек е той. Ние ще стиснем ръката му, ще го поздравим и ще му пожелаем късмет в бъдеще", добави Зидан.

Защитникът Рафаел Варан, както и халфът Иско, които имаха травми след мача с Байерн Мюнхен във вторник, са здрави и ще могат да играят на "Ноу Камп" срещу Барселона.