От Реал Мадрид вече работят усърдно за привличането на Неймар. Това стана ясно, след като се разбра, че в края на март звездата е бил посетен от младата бразилска надежда Винисиус Жуниор в имението си в покрайнините на Рио де Жанейро. 

Винисиус е бил заведен на срещата от емисари на Кралския клуб, които искали двамата да се опознаят по-добре и явно използват младока, който от лятото идва в Мадрид, за да накарат и Неймар да го последва. 

Вестник „АС“ е категоричен, че Флорентино Перес е напълно отдаден на привличането на бразилската суперзвезда на ПСЖ, който още преди 12 години бе в полезрението на мадридчани и тренира в клуба за 2 седмици. 

Тогава цената му щеше да бъде едва 60 000 евро, докато 5 години по-късно, когато вече бе звезда в Сантос преговорите за играча, струващ 40 милиона не завършиха успешно и той премина в Барселона. 

Сега обаче Флорентино вярва, че третият опит ще бъде успешен и Неймар ще облече белия екип. Твърди се, че футболистът не е доволен в Париж и иска да се върне в Испания, като за привличането му Реал ще трябва да плати около 260 милиона евро.