Острието на Реал Мадрид Гарет Бейл предпочита да премине в Байерн Мюнхен през лятото, гръмна авторитетният английски вестник "Телеграф", позовавайки се на близки на футболиста.

Както е известно, уелсецът намекна за раздяла с "белия балет" веднага след финала на Шампионската лига, в който той заби два зрелищни гола при победата с 3:1 над Ливърпул.

Бейл изрази желание да играе редовно и по всяка вероятност ще смени клубната си принадлежност. Манчестър Юнайтед отдавна е сочен за негова бъдеще дестинация, но самият футболист не гори от желание да се връща във Висшата лига, където блестеше с екипа на Тотнъм.

Припомняме, че преди мачовете с Байерн на полуфиналите в Шампионската лига Бейл даде стратегическо интервю, в което заяви, че се чувства поласкан от интереса на голям клуб като баварците. Той определи мюнхенци за "фантастичен отбор, който винаги е бил сред най-успешните в Европа"

Договорът на бързака с "белия балет" изтича през лятото на 2022 година, а откупната му клауза е за 500 милиона евро. Байерн и Реал обаче се намират в сравнително топли отношения и според германските медии е напълно възможно да станем свидетели на сензационен летен трансфер.