Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо насочи всички прожектори към себе си, въпреки че Реал Мадрид спечели безапелационна трета поредна Шампионска лига, Гарет Бейл вкара фамозен гол със задна ножица на финала, а вратарят Лорис Кариус тотално закопа Ливърпул с безумните си прояви.


Роналдо, който от 1/4-финалния реванш с Ювентус се представя бледо в турнира, обяви след големия мач, че е възможно да напусне "Сантяго Бернабеу". С тези думи той буквално даде хляб на световните медии, които се надпреварват да пишат къде ще продължи кариерата си. Без изненада най-често споменаваните имена са на Манчестър Юнайтед и ПСЖ.

Сега Gazzetta dello Sport разкри и причината за недоволството на Кристиано. Той така и не я назова, но заяви, че в последно време е "търпял много". Според италианското издание Роналдо настоява за драстично увеличение на заплата, защото в момента взима по-малко от Лео Меси и Неймар. А това му се струва несправедливо, тъй като се смята за най-добрия футболист в историята.

От Реал обаче не са готови да му увеличат възнаграждението, което означава, че можем да станем свидетели на изненадваща раздяла. Най-тиражираният вестник на Ботуша добавя, че Роналдо ще обяви бъдещето си на 4 юни. Не е изключено Реал да се опита да направи бартер с ПСЖ за Неймар, но има голяма вероятност френските богаташи да не се съгласят.

В същото време Marca пише, че капитанът на Реал Серхио Рамос е размахал пръст в лицето на Кристиано. "Това, което направи, нито беше хубаво, нито в точния момент. Изчакай и не напрягай нещата. Трябва да направим крачка назад и ние ще ти помогнем. Ние сме с теб, но и сам трябва да си помогнеш", заявил защитникът.

Думите на Гарет Бейл, че също може да си тръгне от Мадрид не предизвикаха такъв отзвук и се очаква той да бъде продаден през лятото.