Зинедин Зидан е носил на Реал Мадрид трофей на всеки 16 мача, които е записал като треньор на отбора изчислиха медиите, след като французинът сензационно реши да напусне клуба. 

Дни след третия пореден триумф в Шампионската лига специалистът шокиращо обяви, че си тръгва, като оставя след себе си забележителна следа, макар и да бе начело на състава само 2 години и половина. 

Той води Реал в 149 мача, от които спечели 104, а загубите бяха едва 16 при голова разлика 393-160. По-важното обаче е, че за това време тимът спечели 9 трофея или средно отличие на всеки 16,5 сблъсъка, което е феноменално. 

Освен трите поредни трофея в най-престижния турнир на Европа, той спечели титлата на Испания, суперкупата на страната, два пъти суперкупата на Европа и два пъти световното клубно първенство. 

Най-голямото му постижение обаче си остава постигнатото в Шампионската лига, с което се нареди до Боб Пейсли и Карло Анчелоти, които също имат по 3 купи от надпреварата. Зидан обаче е единственият, който стигна до отличията три пъти поред.